Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos-meggyes csokoládétorta recept

Rumos-meggyes csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
    A piskótához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál cukor
    • 9 evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál étolaj

    A krémhez:

    • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
    • 3 dl meggylé
    • ízlés szerint cukor
    • 500 ml habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • ízlés szerint rumaroma
    • 1 üveg meggybefőtt

    A tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • olaj

    A díszítéshez:

    • csokoládé díszek
    • meggyszemek

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.

    A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, az étolajat, majd a liszttel elkevert sütőport, végül a tojáshabot forgatjuk bele óvatosan.

    Sütőpapírral bélelt tortaformába egyengetjük a masszát és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.

    A krémhez a pudingot csomómentesre keverjük 3 dl meggylével, ízlés szerinti cukorral és a szokott módon megfőzzük. Hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verjük a habfixáló hozzáadásával.

    Amikor kihűlt a puding belekeverjük a rumaromát és hozzáadjuk a felvert tejszínt. Egy keveset félreteszünk belőle a díszítéshez.

    A többi krémmel megtöltjük a tortalapokat és meggyel megszórjuk. Az oldalát is megkenjük a krémmel.

    A tetejére megolvasztjuk a csokoládét az olajjal együtt és egyenletesen rákenjük.

    Amikor megdermedt a csoki, akkor a félretett krémmel, meggyszemekkel és csokoládé díszekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá