Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, az étolajat, majd a liszttel elkevert sütőport, végül a tojáshabot forgatjuk bele óvatosan.
Sütőpapírral bélelt tortaformába egyengetjük a masszát és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
A krémhez a pudingot csomómentesre keverjük 3 dl meggylével, ízlés szerinti cukorral és a szokott módon megfőzzük. Hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verjük a habfixáló hozzáadásával.
Amikor kihűlt a puding belekeverjük a rumaromát és hozzáadjuk a felvert tejszínt. Egy keveset félreteszünk belőle a díszítéshez.
A többi krémmel megtöltjük a tortalapokat és meggyel megszórjuk. Az oldalát is megkenjük a krémmel.
A tetejére megolvasztjuk a csokoládét az olajjal együtt és egyenletesen rákenjük.
Amikor megdermedt a csoki, akkor a félretett krémmel, meggyszemekkel és csokoládé díszekkel díszítjük.