Rumos-meggyes csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
A piskótához:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál étolaj

A krémhez:

  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 3 dl meggylé
  • ízlés szerint cukor
  • 500 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • ízlés szerint rumaroma
  • 1 üveg meggybefőtt

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • olaj

A díszítéshez:

  • csokoládé díszek
  • meggyszemek

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.

A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, az étolajat, majd a liszttel elkevert sütőport, végül a tojáshabot forgatjuk bele óvatosan.

Sütőpapírral bélelt tortaformába egyengetjük a masszát és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.

A krémhez a pudingot csomómentesre keverjük 3 dl meggylével, ízlés szerinti cukorral és a szokott módon megfőzzük. Hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verjük a habfixáló hozzáadásával.

Amikor kihűlt a puding belekeverjük a rumaromát és hozzáadjuk a felvert tejszínt. Egy keveset félreteszünk belőle a díszítéshez.

A többi krémmel megtöltjük a tortalapokat és meggyel megszórjuk. Az oldalát is megkenjük a krémmel.

A tetejére megolvasztjuk a csokoládét az olajjal együtt és egyenletesen rákenjük.

Amikor megdermedt a csoki, akkor a félretett krémmel, meggyszemekkel és csokoládé díszekkel díszítjük.