Csokoládé torta recept

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 27 dkg cukor
- 24 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1,5 evőkanál víz
- 1,5 evőkanál olaj
- 1,5 teáskanál sütőpor
Krém:
- 8 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg kristálycukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 40 dkg étcsokoládé (legalább 52% os)
- 40 dkg vaj
Elkészítése:
Piskóta:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
3 tojást szétválasztunk. A fehérjéket 9 dkg cukorral felverjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgákat, fél ek vizet és fél ek olajat.
8 dkg liszthez hozzáadunk 1 dkg kakaóport és fél tk sütőport, majd a tojásos masszába forgatjuk óvatosan.
A kész masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 25 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). Langyosan lehúzzuk a lapról a papírt.
A maradék hozzávalókból másik két lapot sütünk és azokat is kihűtjük.
Krém:
Egy fém keverőtálba tesszük az egész tojásokat, cukrot és átszitált kakaóport, majd az egészet csomómentesre keverjük.
Egy lábasba felteszünk vizet melegedni. A csokoládét összetörjük.
Ha forr a víz, ráhelyezzük a keverőtálat és kis lángon állandó keverés közben addig melegítjük a krémet, míg sűrűsödni kezd (nem szabad nagy lángon készíteni és ott hagyni, mert különben összekpja a tojást).
Ekkor levesszük a vízgőzről és hozzáadjuk a csokoládét, majd gőz fölött ismét állandó kevergetés közben még kb 5 percig főzzük, majd teljesen kihűtjük.
A puha vajat kihabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a csokoládés krémhez (fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a vaj és a krém, különben csomós lesz).
A lapokat betöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson a krémből, majd ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »