Csokoládé torta recept

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 27 dkg cukor
- 24 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1,5 evőkanál víz
- 1,5 evőkanál olaj
- 1,5 teáskanál sütőpor
Krém:
- 8 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg kristálycukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 40 dkg étcsokoládé (legalább 52% os)
- 40 dkg vaj
Elkészítése:
Piskóta:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
3 tojást szétválasztunk. A fehérjéket 9 dkg cukorral felverjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgákat, fél ek vizet és fél ek olajat.
8 dkg liszthez hozzáadunk 1 dkg kakaóport és fél tk sütőport, majd a tojásos masszába forgatjuk óvatosan.
A kész masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 25 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). Langyosan lehúzzuk a lapról a papírt.
A maradék hozzávalókból másik két lapot sütünk és azokat is kihűtjük.
Krém:
Egy fém keverőtálba tesszük az egész tojásokat, cukrot és átszitált kakaóport, majd az egészet csomómentesre keverjük.
Egy lábasba felteszünk vizet melegedni. A csokoládét összetörjük.
Ha forr a víz, ráhelyezzük a keverőtálat és kis lángon állandó keverés közben addig melegítjük a krémet, míg sűrűsödni kezd (nem szabad nagy lángon készíteni és ott hagyni, mert különben összekpja a tojást).
Ekkor levesszük a vízgőzről és hozzáadjuk a csokoládét, majd gőz fölött ismét állandó kevergetés közben még kb 5 percig főzzük, majd teljesen kihűtjük.
A puha vajat kihabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a csokoládés krémhez (fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a vaj és a krém, különben csomós lesz).
A lapokat betöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson a krémből, majd ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »