Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládé torta recept

Csokoládé torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál finomliszt
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 1 nagyobb csipet szódabikarbóna
    • 2 evőkanál víz
    • 3 evőkanál holland kakaópor

    Krém:

    • 10 dkg étcsokoládé (apróra vágva)
    • 7,5 dkg finomliszt
    • 4 dl tej
    • 2 evőkanál holland kakaópor
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A piskóta hozzávalóit sorban felverjük: a tojásfehérjét kemény habbá a cukorral, utána hozzádjuk a tojássárgáját, finomlisztet, szódabikarbónát, kakaóport és végül a vizet.

    Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk.

    A masszát belesimítjuk a formába, elegyengetjük, majd kb 35-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). A megsült lapot kihűtjük.

    Míg sül a piskótánk elkészítjük a krémet.

    A lisztet a tejjel egy edényben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a csokoládét és belekeverjük a kakaóport is, majd sűrűre főzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük.

    A langyos krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot (én közben meg szoktam kóstolni a krémet, hogy elég édes-e).

    A kész piskótát 2 lapba vágjuk, majd a rém felével betöltjük. A maradékkal bevonjuk a külsejét, kevest hagyva a díszítéshez.
    A maradékot habszákba töltjük és egy körben apró pöttyöket nyomunk a felső lapra, melyeket egy evőkanál végével széthúzunk és így folytatjuk tovább a díszítést.

    Tálalás előtt 2 órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá