Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokitorta recept

Csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál eritrit vagy cukor
    • 6 evőkanál (zabpehely) liszt
    • 1 kiskanál sütőpor

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 2 csomag csokis pudingpor
    • 5-6 evökanál eritrit vagy cukor
    • 5 dkg margarin
    • 10 dkg étcsokoládé

    Diszítés:

    • 2 dl habtejszín
    • színes cukorka
    • ostyalap

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A fehérjét az eritrittel/cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütöporral. A tojássárgát pici vízzel kikeverjük, beletesszük a habot és elkezdjük összedolgozni. Közben beleszitáljuk a sütőporos lisztet.

    A masszát 4 részre osztjuk és szilikonlapon vagy sütőpapíron 4 db 20 cm átmérőjű lapot sütünk kb 18-20 perc alatt.

    A krémhez a tejet a pudingporral, eritrittel kikeverjük és felfőzzük. Még melegen elkeverjük benne a csokit, majd amikor langyosra hűlt, kihabosítjuk a margarinnal.

    A kihűlt krémmel betöltjük a lapokat úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Tetszés szerint díszítjük a felvert tejszínhabbal, ostyalappal és cukorkákkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá