Csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál eritrit vagy cukor
  • 6 evőkanál (zabpehely) liszt
  • 1 kiskanál sütőpor

Krém:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 5-6 evökanál eritrit vagy cukor
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládé

Diszítés:

  • 2 dl habtejszín
  • színes cukorka
  • ostyalap

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjét az eritrittel/cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütöporral. A tojássárgát pici vízzel kikeverjük, beletesszük a habot és elkezdjük összedolgozni. Közben beleszitáljuk a sütőporos lisztet.

A masszát 4 részre osztjuk és szilikonlapon vagy sütőpapíron 4 db 20 cm átmérőjű lapot sütünk kb 18-20 perc alatt.

A krémhez a tejet a pudingporral, eritrittel kikeverjük és felfőzzük. Még melegen elkeverjük benne a csokit, majd amikor langyosra hűlt, kihabosítjuk a margarinnal.

A kihűlt krémmel betöltjük a lapokat úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Tetszés szerint díszítjük a felvert tejszínhabbal, ostyalappal és cukorkákkal.