Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács torta recept

Méteres kalács torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Sárga piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 1 kk sütőpor

    Kakaós piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 2,5 dkg kakaópor
    • 1 kk sütőpor

    Vaníliás krém:

    • 3 dl tej
    • 1 tasak vanília ízű pudingpor
    • 3 evőkanál cukor
    • 12,5 dkg vaj vagy margarin

    Puncsos krém:

    • 3 dl tej
    • 1 tasak puncs ízű pudingpor
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál rumaroma
    • 12,5 dkg vaj vagy margarin

    A lapok lekenéséhez:

    • 1,dl rumos tej

    Tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj
    • 5 kis kocka fehércsokoládé
    • 2 dl habtejszín
    • 1 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A piskótához a tojásokat fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm–es kapcsos formába simítjuk és kb 20–25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

    A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.

    A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal.

    A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk. A lapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.

    Összeállítás: kakaós lap, vaníliás krém fele, sárga piskóta, puncsos krém fele, kakaós lap, vaníliás krém, sárga piskóta.

    Végül bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel amihez 2 dl tejszínt habbá verjük és együtt jól kihabosítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

    A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajt és a torta tetejére simítjuk.

    A fehércsokoládét egy mokkáskanál étolajjal felolvasztjuk és a barna csokoládéra pettyeket csepegtetünk belőle. Egy fogpiszkálóval a barna csokiba húzogatjuk. Szép mintás lesz így.

    Másnapra tökéletesen összeérnek az ízek és jól szeletelhető is lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá