Hozzávalók:
Sárga piskóta:
Kakaós piskóta:
Vaníliás krém:
Puncsos krém:
A lapok lekenéséhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskótához a tojásokat fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm–es kapcsos formába simítjuk és kb 20–25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.
A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal.
A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk. A lapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.
Összeállítás: kakaós lap, vaníliás krém fele, sárga piskóta, puncsos krém fele, kakaós lap, vaníliás krém, sárga piskóta.
Végül bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel amihez 2 dl tejszínt habbá verjük és együtt jól kihabosítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajt és a torta tetejére simítjuk.
A fehércsokoládét egy mokkáskanál étolajjal felolvasztjuk és a barna csokoládéra pettyeket csepegtetünk belőle. Egy fogpiszkálóval a barna csokiba húzogatjuk. Szép mintás lesz így.
Másnapra tökéletesen összeérnek az ízek és jól szeletelhető is lesz.