Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács tepsiben recept

Méteres kalács tepsiben
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
    Sárga lap:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl meleg víz
    • 1/2 cs sütőpor

    Barna lap:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 22 dkg liszt
    • 3 dkg kakaópor
    • 15 dkg cukor
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl meleg víz
    • 1/2 cs sütőpor

    Krém:

    • 3 cs puncsízű pudingpor
    • 9 dl tej
    • 20 dkg porcukor
    • 35 dkg margarin

    Tetejére:

    • 20 dkg étcsoki
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A sárga tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

    A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22*32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc alatt).

    A barna lapot is megsütjük, majd ha a psikóták kihűltek, akkor két-két lapra vágjuk.

    A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.

    3 részre osztjuk a krémet, majd a lapokat betöltjük: barna lap-krém-sárga lap-krém-barna lap-krém, befedjük a sárga lappal.

    A csokit megolvasztjuk vízgőz fölött az étolajjal, majd bevonjuk a sütemény tetejét.

    1 napot állni hagyjuk, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá