Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalácsszelet recept

Méteres kalácsszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Sárga tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl meleg víz
    • 25 dkg liszt
    • 1/2 tasak sütőpor

    Kakaós tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl meleg víz
    • 22 dkg liszt
    • 3 dkg kakaópor
    • 1/2 tasak sütőpor

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 2 tasak puncs ízű pudingpor
    • 1 ek rumaroma
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg lágy vaj

    Tetejére:

    • 10 dkg porcukor
    • 3 ek kakaópor
    • 3 dkg vaj
    • kevés forró víz

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C-ra melegítjük.

    A sárga tésztához, a tojásokat a cukrokkal lágy habbá verjük, majd hozzákeverjük a vizet, az étolajat és a sütőporral vegyített lisztet.

    A masszát egy sütőpapírral bélelt kb 20*30 cm-es tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük kb 15-20 perc alatt, majd kihűtjük.

    A kakaós tésztát ugyanúgy készítjük el.

    A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot, ízesítjük aromával és kihűtjük, ezután kihabosítjuk a vajjal.

    A kihűlt tésztalapokat lapjában ketté vágjuk és felváltva a sárga és a kakaós tésztát betöltjük a krémmel.

    A tetejére a porcukrot, a kakaóport és a vajat egy lábasba tesszük , hozzáöntünk annyi vizet, hogy folyós, de kenhető állagot kapjunk, majd bevonjuk vele a süteményt.

    Ha a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá