Méteres kalácsszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Sárga tészta:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl meleg víz
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 tasak sütőpor

Kakaós tészta:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl meleg víz
  • 22 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1/2 tasak sütőpor

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 tasak puncs ízű pudingpor
  • 1 ek rumaroma
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg lágy vaj

Tetejére:

  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 3 dkg vaj
  • kevés forró víz

Elkészítése:

A sütőt 180 °C-ra melegítjük.

A sárga tésztához, a tojásokat a cukrokkal lágy habbá verjük, majd hozzákeverjük a vizet, az étolajat és a sütőporral vegyített lisztet.

A masszát egy sütőpapírral bélelt kb 20*30 cm-es tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük kb 15-20 perc alatt, majd kihűtjük.

A kakaós tésztát ugyanúgy készítjük el.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot, ízesítjük aromával és kihűtjük, ezután kihabosítjuk a vajjal.

A kihűlt tésztalapokat lapjában ketté vágjuk és felváltva a sárga és a kakaós tésztát betöltjük a krémmel.

A tetejére a porcukrot, a kakaóport és a vajat egy lábasba tesszük , hozzáöntünk annyi vizet, hogy folyós, de kenhető állagot kapjunk, majd bevonjuk vele a süteményt.

Ha a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.