Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács szelet recept

Méteres kalács szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Sárga lap:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl langyos víz
    • 25 dkg finomliszt
    • 0,5 cs sütőpor

    Kakaós lap:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl langyos víz
    • 22 dkg finomliszt
    • 3 dkg kakaópor
    • 0,5 cs sütőpor

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 2 cs puncs ízű pudingpor
    • 1 üvegcse rumaroma
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg lágy vaj

    Máz:

    • 10 dkg étcsoki
    • 1 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Lapok:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük.

    A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport (a kakaós lapnál a kakaóport is) és kézi habverővel alaposan összeforgatjuk.

    A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük.

    A kész lapokat kihűtjük, majd 2-2 lapba vágjuk.

    Krém:

    A pudingporokat és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre felfőzzük. Tetejére folpackot teszünk és kihűtjük.

    A kihűlt pudingot jól kihabosítjuk a vajjal és a rumaromával.

    Összeállítás:

    Az egyik kakaós lapot egy tálcára tesszük és megkenjük a krém harmadával, majd erre ráteszünk egy sárga lapot, újabb adag krémmel megkenjük, a másik kakaós lap jön, végül a maradék krém és egy sárga lappal zárjuk.

    A mázhoz a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk (vagy ha van bevált csokimáz receptünk, akkor használhatjuk azt) és a sütire kenjük.

    Miután a máz megdermedt szeleteljük a sütit.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá