Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu szelet recept

Tiramisu szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 12 dkg finomliszt
    • 2 ek olaj
    • csipet só

    Krém:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek cukor
    • 5 dl tejszín
    • 50 dkg mascarpone
    • vaníliaaroma vagy paszta

    Töltéshez:

    • kb 40 dkg babapsikóta
    • kb 4 adag lefőzött és kihűtött kávé
    • 1 evőkanál porcukor
    • 0,5 üveg rumaroma

    Elkészítése:

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 fokra alsó-felső sütéssel előmelegítjük.

    Az egész tojásokat a cukorral, csipet sóval nagyjából 10 perc alatt, magas fokozaton alaposan kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is. Beleszitáljuk a lisztet, sütport és a kakaóport, majd egy kézi habverővel vagy spatulával beleforgatjuk a tojásos masszába.

    A kész tésztát belesimítjuk a tepsibe és kb 20-25 perc alatt megsütjük. Ha megsült a lap, akkor rácson hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tojássárgákat a cukorral gőz felett kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliát, majd jól elkeverjük. Ekkor hozzáöntjük a folyékony tejszínt és keményre felverjük az egészet.

    A kávéba belekeverjük a cukrot és az aromát. A piskótát két lapba vágjuk. A krémet négy részre osztjuk.

    Az egyik lapot rátesszük egy tálcára és megkenjük a krém negyedével. Ezt kitesszük az ízesített kávéba mártott babapiskótával. Erre egy újabb réteg krém kerül, majd újabb kávéba mártott babapiskóta. A babapiskótát megkenjük krémmel és rátesszük a másik lapot. Ha maradt az ízesített kávéból, akkor azzal meg is kenhetjük, majd egyenletesen rásimítjuk a maradék krémet.

    Egy éjszakát állni hagyjuk, majd másnap kakaóporral megszórjuk és tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá