Tiramisu szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 12 dkg finomliszt
  • 2 ek olaj
  • csipet só

Krém:

  • 2 tojássárgája
  • 2 ek cukor
  • 5 dl tejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • vaníliaaroma vagy paszta

Töltéshez:

  • kb 40 dkg babapsikóta
  • kb 4 adag lefőzött és kihűtött kávé
  • 1 evőkanál porcukor
  • 0,5 üveg rumaroma

Elkészítése:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 fokra alsó-felső sütéssel előmelegítjük.

Az egész tojásokat a cukorral, csipet sóval nagyjából 10 perc alatt, magas fokozaton alaposan kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is. Beleszitáljuk a lisztet, sütport és a kakaóport, majd egy kézi habverővel vagy spatulával beleforgatjuk a tojásos masszába.

A kész tésztát belesimítjuk a tepsibe és kb 20-25 perc alatt megsütjük. Ha megsült a lap, akkor rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral gőz felett kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliát, majd jól elkeverjük. Ekkor hozzáöntjük a folyékony tejszínt és keményre felverjük az egészet.

A kávéba belekeverjük a cukrot és az aromát. A piskótát két lapba vágjuk. A krémet négy részre osztjuk.

Az egyik lapot rátesszük egy tálcára és megkenjük a krém negyedével. Ezt kitesszük az ízesített kávéba mártott babapiskótával. Erre egy újabb réteg krém kerül, majd újabb kávéba mártott babapiskóta. A babapiskótát megkenjük krémmel és rátesszük a másik lapot. Ha maradt az ízesített kávéból, akkor azzal meg is kenhetjük, majd egyenletesen rásimítjuk a maradék krémet.

Egy éjszakát állni hagyjuk, majd másnap kakaóporral megszórjuk és tálaljuk.