Méteres kalács szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Sárga lap:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl langyos víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 0,5 cs sütőpor

Kakaós lap:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl langyos víz
  • 22 dkg finomliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 0,5 cs sütőpor

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 cs puncs ízű pudingpor
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg lágy vaj

Máz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 dl habtejszín

Elkészítése:

Lapok:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük.

A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport (a kakaós lapnál a kakaóport is) és kézi habverővel alaposan összeforgatjuk.

A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük.

A kész lapokat kihűtjük, majd 2-2 lapba vágjuk.

Krém:

A pudingporokat és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre felfőzzük. Tetejére folpackot teszünk és kihűtjük.

A kihűlt pudingot jól kihabosítjuk a vajjal és a rumaromával.

Összeállítás:

Az egyik kakaós lapot egy tálcára tesszük és megkenjük a krém harmadával, majd erre ráteszünk egy sárga lapot, újabb adag krémmel megkenjük, a másik kakaós lap jön, végül a maradék krém és egy sárga lappal zárjuk.

A mázhoz a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk (vagy ha van bevált csokimáz receptünk, akkor használhatjuk azt) és a sütire kenjük.

Miután a máz megdermedt szeleteljük a sütit.