Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres rolád recept

Méteres rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Sárga piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg finomliszt
    • 1,5 tk sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 6 dkg cukor
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 tk vanília őrlemény
    • 3 ek víz
    • 25 ml olaj

    Kakaós piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 1,5 tk sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 6 dkg cukor
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 tk vanília őrlemény
    • 3 evőkanál víz
    • 25 ml olaj

    Krém:

    • 1 cs puncsos pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsoki
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat, mind a 6-ot szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük a cukorral tejföl sűsrűségűre, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját is és tovább habosítjuk, majd ízesítjük a citromhéjjal, vanília őrleménnyel együtt a vizet (6 ek) és az olajat (50 ml) is.

    A tojáshabunkat megfelezzük és elosztjuk két tálba. Az egyik tálba lévő habhoz adjuk a 10 dkg liszt és sütőpor keverékét apránkét és óvatosan beleforgatjuk, majd csomómentesre keverjük.

    A másik tálba a 10 dkg liszt, sütőpor és kakaópor keverékét tadjuk apránként és óvatosan beleforgatjuk, majd csomómentesre keverjük.

    Sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük a masszáinkat felváltva, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és visszavesszük a hőfokon 160 fokra, majd kb 10 perc alatt megsütjük.

    Vizes konyharuhára áthúzzuk a kész piskótát, feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

    A puncs pudingport megfőzzük a tejben, majd ha elkészült, akkor átteszük egy másik tálba és kihűtjük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és jól kihabosítjuk.

    A kihűlt tekercsünket kitekerjük, majd a krém 3/4-vel megtöltjük és újra feltekerjük. A maradék krémmel megkenjük kívülről, majd amíg a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, addig a betöltött tésztát hütőbe teszük.

    A tészta tetejét leöntjük a megolvasztott csokoládéval és míg a csokoládé illetve a krém megköt, addig hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá