Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kivi rolád recept

Kivi rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek porcukor
    • 5 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 0,5 l tej
    • 60 g vaníliás pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 150 g vaj
    • 5 ek porcukor
    • 4-5 kivi

    Elkészítése:

    Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaópor, majd óvatosan elkeverjük benne a fehérje habot is.

    A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (kb 25*30cm) és 180 fokos sütőben sütjük kb 15 percig.

    A kész tésztát hagyjuk egy nagyon kicsit hűlni, majd nedves konyharuhába feltekerjük és így hűtjük ki

    Elkeszítjuk a pudingot a tejből, vanílás cukorból és pudingporból. A vajat kikeverjük a cukorral, majd végül hozzáadjuk a kihűlt pudingot.

    A kihűlt tésztát kicsavarjuk, megkenjük a krémmel, majd a szélét végigrakjuk a meghámozott és felszeletelt kivivel. Feltekerjük és hagyjuk a hűtőben megdermedni.

    Végül a roládot megkenhetjük a megmaradt krémmel vagy díszíthetjük olvasztott csokoládéval is. Szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá