Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cappuccino rolád recept

Cappuccino rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 csapott evőkanál cukor
    • 4 púpos evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor

    Krémhez:

    • 2 tk instant kávé
    • 50 ml habtejszín (30%-os)
    • 500 gr mascarpone
    • 100-150 gr porcukor (ízlés szerint)
    • 2 dl habtejszín (35%-os vagy végszükség esetén cukrászhab)

    Továbbá:

    • kakaópor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A piskótához egy lapos gáztepsi méretű tepsi alját sütőpapírral fedjük. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel legalább 10 percen át habosítjuk. Valóban jó habosnak kell lennie.

    A lisztet a kakaóporral összeszitáljuk, majd egy spatula segítségével beleforgatjuk a tojáshabba.

    A tepsire öntjük, amit aztán 180 fokra előmelegített sütőbe tolunk és 20-30 perc (sütő függő) alatt készre sütünk. Mivel vékony lap, figyeljünk, mert könnyen kiszárad, viszont ne nyitogassuk azért rá a sütő ajtaját.

    A sütőből kivéve egy konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd a konyharuhával együtt feltekerjük és hagyjuk hűlni.

    A krémhez a kis adag tejszínt megmelegítjük, majd feloldjuk benne az instant kávét.

    A mascarponet a porcukorral és a már nem meleg kávés tejszínnel kikeverjük, majd beleöntjük a 2 dl tejszínt is és nem túl kemény habbá verjük.

    A kihűlt piskótát kicsavarjuk, megkenjük egyenletesen (nem túl vastagon) a krémmel, majd vastagon szitálunk rá cukrozatlan kakaóport.

    Feltekerjük és hűtőbe tesszük dermedni. Akár egy darab folpackba is csomagolhatjuk, hogy stabilabban tartsa a tekercset.

    Másnap a hűtőből kivéve szeleteljük és a tetejét is cukrozatlan kakaóporral szórjuk.

    Tipp:

    Ízlés szerint kávésabbra is lehet készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá