Cappuccino rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 csapott evőkanál cukor
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

Krémhez:

  • 2 tk instant kávé
  • 50 ml habtejszín (30%-os)
  • 500 gr mascarpone
  • 100-150 gr porcukor (ízlés szerint)
  • 2 dl habtejszín (35%-os vagy végszükség esetén cukrászhab)

Továbbá:

  • kakaópor a szóráshoz

Elkészítése:

A piskótához egy lapos gáztepsi méretű tepsi alját sütőpapírral fedjük. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel legalább 10 percen át habosítjuk. Valóban jó habosnak kell lennie.

A lisztet a kakaóporral összeszitáljuk, majd egy spatula segítségével beleforgatjuk a tojáshabba.

A tepsire öntjük, amit aztán 180 fokra előmelegített sütőbe tolunk és 20-30 perc (sütő függő) alatt készre sütünk. Mivel vékony lap, figyeljünk, mert könnyen kiszárad, viszont ne nyitogassuk azért rá a sütő ajtaját.

A sütőből kivéve egy konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd a konyharuhával együtt feltekerjük és hagyjuk hűlni.

A krémhez a kis adag tejszínt megmelegítjük, majd feloldjuk benne az instant kávét.

A mascarponet a porcukorral és a már nem meleg kávés tejszínnel kikeverjük, majd beleöntjük a 2 dl tejszínt is és nem túl kemény habbá verjük.

A kihűlt piskótát kicsavarjuk, megkenjük egyenletesen (nem túl vastagon) a krémmel, majd vastagon szitálunk rá cukrozatlan kakaóport.

Feltekerjük és hűtőbe tesszük dermedni. Akár egy darab folpackba is csomagolhatjuk, hogy stabilabban tartsa a tekercset.

Másnap a hűtőből kivéve szeleteljük és a tetejét is cukrozatlan kakaóporral szórjuk.

Tipp:

Ízlés szerint kávésabbra is lehet készíteni.