Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő rolád recept

Feketeerdő rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 3 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 ek olaj
    • csipet só

    Krém:

    • 4 dl habtejszín
    • vaníliaaroma vagy paszta
    • 10-12 dkg porcukor (ízlés szerint)
    • magozott meggy vagy jól lecsepegtetett befőtt

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük.

    Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd kézi habverővel vagy spatulával óvatosan beledolgozzuk.

    A kész piskótamasszát belesimítjuk a tepsibe egyenletesen, majd kb 15-20 perc alatt megsütjük.

    Lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a hosszabbik oldala mentén és így hűtjük ki.

    A krémhez a tejszínt keményre felverjük a cukorral és a vaníliával.

    A piskótát kitekerjük, egyenltesen rákenjük a tölteléket és megszórjuk a meggyel, majd újra feltekerjük.

    Szeletekre vágjuk. Tálalás előtt megszórhatjuk kevés porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá