Feketeerdő rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Feketeerdő rolád

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 3 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek olaj
  • csipet só

Krém:

  • 4 dl habtejszín
  • vaníliaaroma vagy paszta
  • 10-12 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • magozott meggy vagy jól lecsepegtetett befőtt

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük.

Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd kézi habverővel vagy spatulával óvatosan beledolgozzuk.

A kész piskótamasszát belesimítjuk a tepsibe egyenletesen, majd kb 15-20 perc alatt megsütjük.

Lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a hosszabbik oldala mentén és így hűtjük ki.

A krémhez a tejszínt keményre felverjük a cukorral és a vaníliával.

A piskótát kitekerjük, egyenltesen rákenjük a tölteléket és megszórjuk a meggyel, majd újra feltekerjük.

Szeletekre vágjuk. Tálalás előtt megszórhatjuk kevés porcukorral.