Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük.
Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd kézi habverővel vagy spatulával óvatosan beledolgozzuk.
A kész piskótamasszát belesimítjuk a tepsibe egyenletesen, majd kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a hosszabbik oldala mentén és így hűtjük ki.
A krémhez a tejszínt keményre felverjük a cukorral és a vaníliával.
A piskótát kitekerjük, egyenltesen rákenjük a tölteléket és megszórjuk a meggyel, majd újra feltekerjük.
Szeletekre vágjuk. Tálalás előtt megszórhatjuk kevés porcukorral.