Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Manhattan rolád recept

Manhattan rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók

    egy nagy gáz tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g cukor
    • 80 g finomliszt
    • 40 g kakaópor
    • 2 ek víz
    • csipet só

    Krémhez:

    • 200 g fehércsoki
    • 250 g mascarpone
    • 2 citrom héja

    Díszítéshez:

    • 50 g tejszín
    • 50 g étcsoki

    Elkészítése:

    A sütőt alsó-felső sütésen, 180 fokra bemelegítjük.

    A tojásokat egy csipet sóval elkezdjük kihabosítani. Amikor már habzik, akkor hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt felverjük (a térfogata ekkorra kb 3-szorosára nő). Hozzáadjuk a vizet is és ezzel is elkeverjük alaposan.

    Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd egy spatulával vagy habverővel óvatosan, körkörös mozdulatokkal beledolgozzuk a tojásos masszába.

    A kész piskótamasszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a csokit felolvasztjuk. A mascarponét a citrom héjával jól kikeverjük, majd a csokit is hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Ha kicsit pikánsabban szeretnénk, akkor kevés citromlevet is adhatunk hozzá.

    A kihűlt piskótát kitekerjük, majd rákenjük a krém 2/3-át és újra feltekerjük jó szorosan. A maradék krémmel bevonjuk kívülről a roládot.

    Ha szeretnénk, akkor csokival is díszíthetjük. Ehhez a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd ízlés szerint lecsorgatjuk vele a sütit.

    Hűvös helyre tesszük addig, amíg a krém és a díszítés meg nem dermed, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá