Manhattan rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Manhattan rolád

Hozzávalók

egy nagy gáz tepsihez:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 120 g cukor
  • 80 g finomliszt
  • 40 g kakaópor
  • 2 ek víz
  • csipet só

Krémhez:

  • 200 g fehércsoki
  • 250 g mascarpone
  • 2 citrom héja

Díszítéshez:

  • 50 g tejszín
  • 50 g étcsoki

Elkészítése:

A sütőt alsó-felső sütésen, 180 fokra bemelegítjük.

A tojásokat egy csipet sóval elkezdjük kihabosítani. Amikor már habzik, akkor hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt felverjük (a térfogata ekkorra kb 3-szorosára nő). Hozzáadjuk a vizet is és ezzel is elkeverjük alaposan.

Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd egy spatulával vagy habverővel óvatosan, körkörös mozdulatokkal beledolgozzuk a tojásos masszába.

A kész piskótamasszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

A krémhez a csokit felolvasztjuk. A mascarponét a citrom héjával jól kikeverjük, majd a csokit is hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Ha kicsit pikánsabban szeretnénk, akkor kevés citromlevet is adhatunk hozzá.

A kihűlt piskótát kitekerjük, majd rákenjük a krém 2/3-át és újra feltekerjük jó szorosan. A maradék krémmel bevonjuk kívülről a roládot.

Ha szeretnénk, akkor csokival is díszíthetjük. Ehhez a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd ízlés szerint lecsorgatjuk vele a sütit.

Hűvös helyre tesszük addig, amíg a krém és a díszítés meg nem dermed, majd szeletekre vágva tálaljuk.