Méteres rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Sárga piskóta:

  • 3 tojás
  • 12 dkg finomliszt
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 3 ek víz
  • 25 ml olaj

Kakaós piskóta:

  • 3 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 3 evőkanál víz
  • 25 ml olaj

Krém:

  • 1 cs puncsos pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tojásokat, mind a 6-ot szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük a cukorral tejföl sűsrűségűre, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját is és tovább habosítjuk, majd ízesítjük a citromhéjjal, vanília őrleménnyel együtt a vizet (6 ek) és az olajat (50 ml) is.

A tojáshabunkat megfelezzük és elosztjuk két tálba. Az egyik tálba lévő habhoz adjuk a 10 dkg liszt és sütőpor keverékét apránkét és óvatosan beleforgatjuk, majd csomómentesre keverjük.

A másik tálba a 10 dkg liszt, sütőpor és kakaópor keverékét tadjuk apránként és óvatosan beleforgatjuk, majd csomómentesre keverjük.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük a masszáinkat felváltva, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és visszavesszük a hőfokon 160 fokra, majd kb 10 perc alatt megsütjük.

Vizes konyharuhára áthúzzuk a kész piskótát, feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

A puncs pudingport megfőzzük a tejben, majd ha elkészült, akkor átteszük egy másik tálba és kihűtjük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és jól kihabosítjuk.

A kihűlt tekercsünket kitekerjük, majd a krém 3/4-vel megtöltjük és újra feltekerjük. A maradék krémmel megkenjük kívülről, majd amíg a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, addig a betöltött tésztát hütőbe teszük.

A tészta tetejét leöntjük a megolvasztott csokoládéval és míg a csokoládé illetve a krém megköt, addig hűtőbe tesszük.