Méteres kalács tepsiben

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Sárga lap:

  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl meleg víz
  • 1/2 cs sütőpor

Barna lap:

  • 4 tojás
  • 22 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl meleg víz
  • 1/2 cs sütőpor

Krém:

  • 3 cs puncsízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 35 dkg margarin

Tetejére:

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A sárga tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22*32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc alatt).

A barna lapot is megsütjük, majd ha a psikóták kihűltek, akkor két-két lapra vágjuk.

A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.

3 részre osztjuk a krémet, majd a lapokat betöltjük: barna lap-krém-sárga lap-krém-barna lap-krém, befedjük a sárga lappal.

A csokit megolvasztjuk vízgőz fölött az étolajjal, majd bevonjuk a sütemény tetejét.

1 napot állni hagyjuk, majd szeleteljük.