Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokikrémes csillámló egyszarvú torta recept

Csokikrémes csillámló egyszarvú torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 16cm-es kapcsos tortafomához:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • késhegynyi sütőpor
    • csipet só

    Étcsoki krém:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 25 dkg vaj

    Fehércsoki hab:

    • 200 g fehér csokoládé
    • 500 ml cukrászhab

    Díszítés:

    • unikornis tortadísz
    • pink ételfesték
    • lila ételfesték
    • ehető, átlátszó csillám

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A fehérjéket egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá.

    A sárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.

    Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Sütőrácson hűtsük.

    Étcsoki krém:

    A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük.
    A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.

    Egy olyan edényt, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük.

    Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet (fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.

    Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!

    Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot.

    Fehércsoki hab:

    A fehér csokit kockára tördeljük, majd 300 ml cukrászhabot felforrósítunk, de nem forraljuk fel! Kb 50 fokosra elegendő és a fehér csokihoz öntjük, majd simára keverjük, ezután kb 1 óra hosszáig lefóliázva a hagyjuk a konyhánkban dermedni.

    200 ml habtejszínt lazára, kb 75 %-os keménységig keverjük a kézi mixerrel, majd 2 részletben hozzáadjuk a kihűlt fehércsokis-alapunkat és együtt keményre verjük.

    A habból 3 csészébe 4-4 kanállal félreteszünk és egyikbe lila, másikba pink ételfesték gélt csepegtetünk, a harmadikat üresen hagyjuk.

    Rétegezés:

    A piskótákat félbevágjuk, megkenjük az étcsoki krémmel, majd bevonjuk a fehércsoki habbal. A tetejére csillag fejű habzsákból vegyesen színes kis halmokat nyomok, majd az egészet körbe és a tetején ehető, áttetsző csillámmal vonom be.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá