Hozzávalók egy 16cm-es kapcsos tortafomához:
Tésztához:
Étcsoki krém:
Fehércsoki hab:
Díszítés:
Elkészítése:
A fehérjéket egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá.
A sárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.
Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Sütőrácson hűtsük.
A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük.
A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.
Egy olyan edényt, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük.
Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet (fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot.
A fehér csokit kockára tördeljük, majd 300 ml cukrászhabot felforrósítunk, de nem forraljuk fel! Kb 50 fokosra elegendő és a fehér csokihoz öntjük, majd simára keverjük, ezután kb 1 óra hosszáig lefóliázva a hagyjuk a konyhánkban dermedni.
200 ml habtejszínt lazára, kb 75 %-os keménységig keverjük a kézi mixerrel, majd 2 részletben hozzáadjuk a kihűlt fehércsokis-alapunkat és együtt keményre verjük.
A habból 3 csészébe 4-4 kanállal félreteszünk és egyikbe lila, másikba pink ételfesték gélt csepegtetünk, a harmadikat üresen hagyjuk.
A piskótákat félbevágjuk, megkenjük az étcsoki krémmel, majd bevonjuk a fehércsoki habbal. A tetejére csillag fejű habzsákból vegyesen színes kis halmokat nyomok, majd az egészet körbe és a tetején ehető, áttetsző csillámmal vonom be.