Csokikrémes csillámló egyszarvú torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 16cm-es kapcsos tortafomához:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

Étcsoki krém:

  • 4 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg vaj

Fehércsoki hab:

  • 200 g fehér csokoládé
  • 500 ml cukrászhab

Díszítés:

  • unikornis tortadísz
  • pink ételfesték
  • lila ételfesték
  • ehető, átlátszó csillám

Elkészítése:

Piskóta:

A fehérjéket egy csipet sóval verjük nagyon kemény habbá.

A sárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.

Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Sütőrácson hűtsük.

Étcsoki krém:

A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük.
A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.

Egy olyan edényt, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük.

Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet (fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.

Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!

Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot.

Fehércsoki hab:

A fehér csokit kockára tördeljük, majd 300 ml cukrászhabot felforrósítunk, de nem forraljuk fel! Kb 50 fokosra elegendő és a fehér csokihoz öntjük, majd simára keverjük, ezután kb 1 óra hosszáig lefóliázva a hagyjuk a konyhánkban dermedni.

200 ml habtejszínt lazára, kb 75 %-os keménységig keverjük a kézi mixerrel, majd 2 részletben hozzáadjuk a kihűlt fehércsokis-alapunkat és együtt keményre verjük.

A habból 3 csészébe 4-4 kanállal félreteszünk és egyikbe lila, másikba pink ételfesték gélt csepegtetünk, a harmadikat üresen hagyjuk.

Rétegezés:

A piskótákat félbevágjuk, megkenjük az étcsoki krémmel, majd bevonjuk a fehércsoki habbal. A tetejére csillag fejű habzsákból vegyesen színes kis halmokat nyomok, majd az egészet körbe és a tetején ehető, áttetsző csillámmal vonom be.