Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos, fehér csokis mousse torta recept

Citromos, fehér csokis mousse torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Mákos piskótához:

    • 120 g cukor
    • 100 g vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g darált mák
    • 70 ml tej
    • 70 g liszt
    • 9 g szódabikarbóna

    Fehér csoki moussehoz:

    • 200 g fehér csokoládé
    • 300 ml habtejszín
    • 250 g mascarpone
    • 2 citrom leve és reszelt héja + 2 evőkanál cukor
    • 10 g zselatin

    Citromkrémhez:

    • 3 citrom leve
    • 2 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • 100 g hideg, kockázott vaj
    • 10 g zselatin

    Elkészítése:

    A piskótához a cukrot a vajjal habosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat, robotgéppel eldolgozzuk. Beleszitáljuk a liszett, a darált mákot, szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a tejet és simára keverjük.

    A 26 cm-es tortakarikánkat alul kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.

    Eközben elkészítjük a krémet.

    A fehér csokoládét felolvasztjuk, szobahőmérsékletűre hűtjük. A hideg tejszínt robotgéppel felverjük. A csokoládéhoz 4 részletben hozzákeverjük a felvert habtejszínt. A citromok levét és héját a cukorral egy lábasban lassú tűzön addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad, hozzáadjuk a zselatint és simára dolgozzuk.

    A csokoládés, tejszínes habhoz hozzáöntjük a szobahőmérsékletűre hűtött citromos zselatinunkat, a mascarponét  és elkeverjük az egészet simára.

    A citromkrémhez a citromok levét, héját és 50 g cukrot összeforralunk. A maradék cukrot a tojásokkal kihabosítjuk. Folytonos kevergetés mellett, lassú sugárban hozzáöntjük a citromos keverékhez a felvert tojásosat és kézi habverővel addig keverjük amíg nem forr.

    A zselatint hozzáadjuk a krémhez és csomómentesre keverjük. A hideg vajat 2-3 részletben hozzáadagoljuk, egyneműre keverjük és félretesszük.

    A kihűlt mákos alapra öntjük a fehér csokoládés krémet, egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd 15 percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Ezután jöhet rá a citromos krém is. Hűtőbe tesszük 2-3 órára. Tálalás előtt késsel vágjuk körbe a tortakarika mentén.

    Én fehércsokival, pirított mandulával, citromkarikával és aszalt vörösáfonyával díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá