Céklás sztracsatellatorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg puha vaj
- 18 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor ( 12 g )
- csipet só
- 3 ek reszelt cékla
Krém:
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 kk vanílikivonat
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt 180 fokrara előmelegítjük. Egy kb 18-20 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a céklát és a sütőporral átszitált lisztet.
– A fehérjét a sóval habbá verjük és összedolgozzuk a céklás résszel. A masszát a formába simítjuk, majd kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha a tészta megsült rácsra borítva kihűtjük, majd lapjában ketté vágjuk.
A pudingot a cukros, vaníliás tejben megfőzzük. A csokoládét lereszeljük és 1 evőkanállal félreteszünk belőle. A tejszínt habbá verjük, majd pár kanál habot a kihűlt pudinggal jól kikeverünk, a többi habot és a reszelt csokoládét óvatosan összeforgatjuk a pudingos résszel.
A krém felével megtöltjük a piskótát, a maradék felét a torta tetejére simítjuk, a többit csillagcsöves habzsákba töltjük és rózsákat nyomunk a tetejére.
A félretett csokoládéreszeléket a tetejére szórjuk és 2-3 óra hűtés után szeleteljük.