Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklás sztracsatellatorta recept

Céklás sztracsatellatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 6 dkg puha vaj
    • 18 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor ( 12 g )
    • csipet só
    • 3 ek reszelt cékla

    Krém:

    • 1 tasak tejszín ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 kk vanílikivonat
    • 2 dl habtejszín
    • 5 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokrara előmelegítjük. Egy kb 18-20 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a céklát és a sütőporral átszitált lisztet.

    – A fehérjét a sóval habbá verjük és összedolgozzuk a céklás résszel. A masszát a formába simítjuk, majd kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).

    Ha a tészta megsült rácsra borítva kihűtjük, majd lapjában ketté vágjuk.

    A pudingot a cukros, vaníliás tejben megfőzzük. A csokoládét lereszeljük és 1 evőkanállal félreteszünk belőle. A tejszínt habbá verjük, majd pár kanál habot a kihűlt pudinggal jól kikeverünk, a többi habot és a reszelt csokoládét óvatosan összeforgatjuk a pudingos résszel.

    A krém felével megtöltjük a piskótát, a maradék felét a torta tetejére simítjuk, a többit csillagcsöves habzsákba töltjük és rózsákat nyomunk a tetejére.

    A félretett csokoládéreszeléket a tetejére szórjuk és 2-3 óra hűtés után szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá