Céklás sztracsatellatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Céklás sztracsatellatorta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg puha vaj
  • 18 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor ( 12 g )
  • csipet só
  • 3 ek reszelt cékla

Krém:

  • 1 tasak tejszín ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 kk vanílikivonat
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A sütőt 180 fokrara előmelegítjük. Egy kb 18-20 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a céklát és a sütőporral átszitált lisztet.

– A fehérjét a sóval habbá verjük és összedolgozzuk a céklás résszel. A masszát a formába simítjuk, majd kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).

Ha a tészta megsült rácsra borítva kihűtjük, majd lapjában ketté vágjuk.

A pudingot a cukros, vaníliás tejben megfőzzük. A csokoládét lereszeljük és 1 evőkanállal félreteszünk belőle. A tejszínt habbá verjük, majd pár kanál habot a kihűlt pudinggal jól kikeverünk, a többi habot és a reszelt csokoládét óvatosan összeforgatjuk a pudingos résszel.

A krém felével megtöltjük a piskótát, a maradék felét a torta tetejére simítjuk, a többit csillagcsöves habzsákba töltjük és rózsákat nyomunk a tetejére.

A félretett csokoládéreszeléket a tetejére szórjuk és 2-3 óra hűtés után szeleteljük.