Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklás hummusz recept

Céklás hummusz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 konzerv (400 grammos) csicseriborsó
    • 1 közepes fej főtt cékla
    • 2 ek tahini (szezámpaszta)
    • 1 ek almaecet
    • 2 tk citromlé vagy ízlés szerint lehet több is
    • só ízlés szerint
    • 1 tk őrölt kömény vagy ízlés szerint lehet több is
    • 1-2 tk curry (por formában)
    • víz a hígításhoz

    Elkészítése:

    A cékla mindkét végét levágjuk, majd annyi vízben megfőzzük, ami ellepi, majd kihűtjük. A kihűlt céklát meghámozzuk és felaprítjuk.

    A csicseriborsót leszűrjük és a céklával együtt egy késes aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a fűszereket és elkezdjük krémesre dolgozni az egészet. Közben annyi vizet adunk hozzá, amennyire hígra szeretnénk a kész hummuszunkat.

    Olíva olajjal locsolva és pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá