Céklás hummusz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 konzerv (400 grammos) csicseriborsó
  • 1 közepes fej főtt cékla
  • 2 ek tahini (szezámpaszta)
  • 1 ek almaecet
  • 2 tk citromlé vagy ízlés szerint lehet több is
  • só ízlés szerint
  • 1 tk őrölt kömény vagy ízlés szerint lehet több is
  • 1-2 tk curry (por formában)
  • víz a hígításhoz

Elkészítése:

A cékla mindkét végét levágjuk, majd annyi vízben megfőzzük, ami ellepi, majd kihűtjük. A kihűlt céklát meghámozzuk és felaprítjuk.

A csicseriborsót leszűrjük és a céklával együtt egy késes aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a fűszereket és elkezdjük krémesre dolgozni az egészet. Közben annyi vizet adunk hozzá, amennyire hígra szeretnénk a kész hummuszunkat.

Olíva olajjal locsolva és pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.