Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diófasírozott céklás árpagyönggyel recept

Diófasírozott céklás árpagyönggyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Diófasírt:

    • 2 szikkadt (rozsos) zsemle
    • 1 kis fej gyöngyhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg darált dió
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes krumpli
    • só, bors, római kömény, friss petrezselyemlevél
    • 2 dkg vaj
    • tej
    • 5 dkg sajt

    Céklás árpagyöngy:

    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 közepes nagyságú cékla
    • 15 dkg árpagyöngy
    • 2 ek olaj
    • só, bors, friss reszelt torma, őrölt kömény ízlés szerint
    • 1 kis doboz tejföl

    Elkészítése:

    Tejbe áztatjuk a zsemlét.

    A felolvasztott vajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Lereszeljük a krumplit és a sajtot illetve összeaprítjuk a petrezselyemlevelet.

    A zsemléket kifacsarjuk, majd összegyúrjuk a dióval, kihűlt hagymával, sajttal, tojásokkal, krumplival és a fűszerekkel, majd pihentetjük kicsit.

    Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A húsos masszából kis gombócokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megsütjük kb 30 perc alatt, közben félidőben megfordítjuk.

    A körethez üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát a felforrósított olajon, majd rátesszük a megmosott árpagyöngyöt és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a reszelt nyers céklát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyival lepje el és fűszerezzük, majd puhára főzzük. A végén belekeverjük a tormát és fedő alatt pihentetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá