Diófasírozott céklás árpagyönggyel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Diófasírt:
- 2 szikkadt (rozsos) zsemle
- 1 kis fej gyöngyhagyma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg darált dió
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes krumpli
- só, bors, római kömény, friss petrezselyemlevél
- 2 dkg vaj
- tej
- 5 dkg sajt
Céklás árpagyöngy:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 közepes nagyságú cékla
- 15 dkg árpagyöngy
- 2 ek olaj
- só, bors, friss reszelt torma, őrölt kömény ízlés szerint
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítése:
Tejbe áztatjuk a zsemlét.
A felolvasztott vajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Lereszeljük a krumplit és a sajtot illetve összeaprítjuk a petrezselyemlevelet.
A zsemléket kifacsarjuk, majd összegyúrjuk a dióval, kihűlt hagymával, sajttal, tojásokkal, krumplival és a fűszerekkel, majd pihentetjük kicsit.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A húsos masszából kis gombócokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megsütjük kb 30 perc alatt, közben félidőben megfordítjuk.
A körethez üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát a felforrósított olajon, majd rátesszük a megmosott árpagyöngyöt és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a reszelt nyers céklát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyival lepje el és fűszerezzük, majd puhára főzzük. A végén belekeverjük a tormát és fedő alatt pihentetjük.