Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-krémes torta recept

Almás-krémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

    • 60 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1-2 ek tejföl

    Vaníliás krém hozzávalói:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Almás töltelék hozzávalói:

    • 1 kg alma
    • 2 ek barna cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1/2 citrom leve
    • 1 dl fehérbor
    • 15 gramm zselatin (por)
    • 0,5 dl víz
    • a szóráshoz 6-8 db babapiskóta összemorzsolva

    Tetejére:

    • 10 dkg csokoládé (70%-os)
    • 4 dkg vaj

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a margarint, és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, egy evőkanál tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges, akkor még adjunk hozzá tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)

    Ezután osszuk el három felé a tésztát, majd külön-külön nyújtsuk ki tortalap nagyságúra, és egy tepsi hátlapján, közepes hőmérsékletű sütőben, pár perc alatt süssük szép világos színűre a lapokat. (én sütőpapíron nyújtottam ki, majd azzal együtt helyeztem rá a tepsi hátlapjára)

    Az elkészült tésztalapokat hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a felkockázott, puha margarint, majd keverjük jó habosra.

    A pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd keverjük hozzá a tojássárgákat is.

    A maradék tejhez adjuk hozzá a pudingos keveréket, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

    Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen. (ha kevergetve hűtsük ki, akkor nem lesznek benne kis csomók)

    A cukros-margarinos keverékhez ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot, majd szintén keverjük jó habosra.

    Az almát hámozzuk meg, majd a magházat távolítsuk el. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel.

    Egy serpenyőbe öntsük bele a bort, adjuk hozzá a feldarabolt almát, szórjuk meg a cukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal, majd facsarjuk rá a citromlevet, és keverjük alaposan össze.

    Ezután állandó kevergetés mellett addig főzzük, még a leve teljesen elpárolog, és az alma puhára fől. (pár percig kell csak főzni)

    A zselatint keverjük simára a vízzel, majd öntsük hozzá a megfőtt almához. Ezután keverjük alaposan össze, és főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük ki.

    Torta összeállítása:

    Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki papírral, majd helyezzük bele az egyik tésztalapot.

    Ezután kanalazzuk rá a vaníliás krémet, és egyenletesen simítsuk el, majd helyezzük rá a következő tésztalapot. Tenyérrel kicsit nyomkodjuk le.

    Ezután szórjuk meg az összemorzsolt babapiskótával, és kanalazzuk rá a kihűlt almás töltelékek, majd helyezzük rá a maradék tésztalapot.
    Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy az almás töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. (én egész éjszakára a hűtőbe tettem)

    A csokoládét tördeljük bele egy tálba, adjuk hozzá a vajat, majd gőzfürdő fölött olvasszuk fel.

    Ezután vegyük ki a hűtőből a tortát és öntsük rá az olvasztott csokoládét, majd tegyük vissza még a csokoládé teljesen megdermed a tetején.

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, helyezzük tortatálra, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá