Áfonyás gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 3 ek víz (hideg)
- 1 tk sütőpor
- csipet só
Mascarponekrém hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Áfonya hozzávalói:
- 20 dkg áfonya
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek barna cukor
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral.
A tojások fehérjét egy csipet sóval, verjük fel kemény habbá.
A tojások sárgáját kezdjük el kikeverni a porcukorral, majd pár perc után, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a vizet, és keverjük jó habosra.
Ezután a masszához adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabot, szitáljuk rá a sütőporos-lisztes keveréket, majd fakanállal óvatosan forgassuk össze.
A gyümölcstortaformát alaposan zsírozzuk ki, majd szórjuk meg zsemlemorzsával. Ezután egyenletesen öntsük bele a tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk át egy tálcára, és hűtsük ki egészen.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével.
Ezután a teljesen kihűlt tésztára egyenletesen kanalazzuk rá.
Az áfonyát tegyük bele egy tányérba, szórjuk meg a vaníliás, és a barna cukorral, tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki. (közben óvatosan keverjük össze, hogy az áfonya ne törjön)
Ezután a torta tetejére kanalazzuk rá a karamellizált áfonyát, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »