Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött pizza sonkás, zöldséges raguval recept

Töltött pizza sonkás, zöldséges raguval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 1/2 kg liszt
    • 1/2 tk só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 dl olívaolaj
    • 1/4 liter langyos víz

    Töltelékhez:

    • 1 ek étolaj
    • 1 db kisebb fej vörös hagyma
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 20 dkg gépsonka
    • 10 dkg füstölt húsos szalonna
    • 2 db paradicsom
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 kicsi üveg csiperke gomba
    • 25 dkg vegyes zöldség (mirelit)
    • 15 dkg reszelt sajt
    • bazsalikom

    Tetejére:

    • 15 dkg reszelt sajt
    • 2 ek olívaolaj

    Pizza szósz:

    • 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom
    • cukor ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 2-3 gerezd fokhagyma reszelve
    • oregánó ízlés szerint
    • petrezselyem ízlés szerint
    • metélőhagyma ízlés szerint

    Elkészítése:

    A lisztet a sóval összekeverjük,belemorzsoljuk az élesztőt,hozzákeverjük az olívaolajt és a langyos vízzel összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle.

    Egy tányérra helyezzük és vízzel meglocsolt folpackal légmentesen lezárjuk. Duplájára kelesztjük.

    Amíg kel a tésztánk elkészítjük a ragut. (lehet bármi,ki mit szeret vagy ami a hűtőjében van) A vörös hagymát apróra vágjuk.

    Egy serpenyőbe tesszük az étolajat,rá a hagymát és apróra vágott szalonnát. Átkevergetve kissé megpirítjuk a szalonnát.

    Hozzá adjuk a vékony darabokra vágott gépsonkát,a paradicsomot,a gombát,fűszerezzük és fedő alatt pároljuk. Amikor majdnem kész,akkor tesszük hozzá a zöldségeket.

    Készre sütjük és kihűtjük.

    A megkelt tésztánkat 4 darabba vágjuk, majd egyenként téglalap alakká nyújtjuk.

    A tésztalapot áthelyezzük a tepsire.

    A pizza szósz hozzávalóit összekeverjük, felével az egyik pizza lapot lekenjük. Ráhalmozzuk a töltelék felét úgy,hogy másfél cm szabadon maradjon.

    Megszórjuk a reszelt sajt felével. A szabadon lévő részt körben egy ecsettel vízzel lekenjük.

    Rátesszük a másik tésztalapot és a széleinél körben lenyomkodjuk. Enyhén lekenjük pici vízzel és a reszelt sajt felével megszórjuk,olívaolajjal meglocsoljuk.

    A másik két darab tésztával is így járunk el.

    230 fokra előmelegítjük a sütőt és 25 perc alatt készre sütjük. Félidőben letakarjuk a tetejét.

    Ha marad belőle, akkor folpacba csomagoljuk.

    Másnap is finom, nem szárad ki.

    Megjegyzés:

    A tésztát vághatjuk 2 darabba is, akkor egy darab nagy méretű tepsiben sült pizza lesz a végeredmény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá