Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecombok zöldséges raguval recept

Csirkecombok zöldséges raguval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók

A húshoz:

  • 1 kg csirkecomb / csirkehús (bármely rész, amit szeretsz)
  • frissen őrölt bors
  • liszt
  • 100 ml olaj

A zöldség raguhoz:

  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1/2 kisebb zeller
  • 2 fej hagyma
  • 1 piros paprika
  • 1 sárga paprika
  • 2 zöld paprika
  • 1 csípős paprika
  • 500 g  gomba
  • 5-7 gerezd fokhagyma
  • 100 ml fehérbor
  • 5 nagy paradicsom
  • 1/2 kisebb karfiol
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 1/2 teáskanál oregánó
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Előkészítés:

A zöldségeket apróra daraboljuk (karikázzuk, kockázzuk)

Sózzuk és borsozzuk meg a megmosott és papírtörlővel szárazra törölt csirkehúst, majd forgassuk meg lisztben.

Egy serpenyőbe hevítsünk olajat, majd a hús mindkét oldalát pirítsuk meg 5-5 percig. Vegyük ki és tegyük félre.

A zöldség ragu:

A visszamaradt olajban pároljuk meg a  répát, majd adjuk hozzá a  petrezselyem gyökeret. Jöhet hozzá a zeller és a hagyma is.

Gyakori kevergetés mellett kb. 6-7 percig pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a paprikákat és a gombát is, majd tovább főzzük 5-10 percig. A vége felé adjuk hozzá a fokhagyma felét.

Felöntjük borral, majd ha a folyadék a felére csökkent, adjuk hozzá a paradicsomot a levével együtt, valamint a karfiol rózsákat. Enyhén sózzuk és borsozzuk.

Adjuk hozzá a kakukkfűt, oregánót (szárazat), majd főzzük további 5 percig fedő nélkül, kis lángon, amíg a paradicsomok megpuhulnak, és egy egynemű szósz képződik.

Ha friss kakukkfűt és oregánót használunk, azt a végén adjuk hozzá. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Tegyük vissza a csirkecombokat az edénybe a zöldségek fölé, adjuk hozzá a zöldhagymát, a maradék fokhagymát, és főzzük lefedve, kis lángon, kb. 45 percig, vagy amíg a hús megfő. A végén szórjuk meg a maradék petrezselyemzölddel.

Ha az edényünket be tudjuk tenni a sütőbe, akkor a végén egy kicsit piríthatunk is a húsra.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá