Hozzávalók
A húshoz:
A zöldség raguhoz:
Elkészítés:
Előkészítés:
A zöldségeket apróra daraboljuk (karikázzuk, kockázzuk)
Sózzuk és borsozzuk meg a megmosott és papírtörlővel szárazra törölt csirkehúst, majd forgassuk meg lisztben.
Egy serpenyőbe hevítsünk olajat, majd a hús mindkét oldalát pirítsuk meg 5-5 percig. Vegyük ki és tegyük félre.
A visszamaradt olajban pároljuk meg a répát, majd adjuk hozzá a petrezselyem gyökeret. Jöhet hozzá a zeller és a hagyma is.
Gyakori kevergetés mellett kb. 6-7 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a paprikákat és a gombát is, majd tovább főzzük 5-10 percig. A vége felé adjuk hozzá a fokhagyma felét.
Felöntjük borral, majd ha a folyadék a felére csökkent, adjuk hozzá a paradicsomot a levével együtt, valamint a karfiol rózsákat. Enyhén sózzuk és borsozzuk.
Adjuk hozzá a kakukkfűt, oregánót (szárazat), majd főzzük további 5 percig fedő nélkül, kis lángon, amíg a paradicsomok megpuhulnak, és egy egynemű szósz képződik.
Ha friss kakukkfűt és oregánót használunk, azt a végén adjuk hozzá. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Tegyük vissza a csirkecombokat az edénybe a zöldségek fölé, adjuk hozzá a zöldhagymát, a maradék fokhagymát, és főzzük lefedve, kis lángon, kb. 45 percig, vagy amíg a hús megfő. A végén szórjuk meg a maradék petrezselyemzölddel.
Ha az edényünket be tudjuk tenni a sütőbe, akkor a végén egy kicsit piríthatunk is a húsra.