Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-kukoricás házi pizza recept

Sonkás-kukoricás házi pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 39*47 cm-es nagy tepsihez:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 25 g élesztő
    • 2 dl meleg víz
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 kk só
    • 1 kk cukor

    Szósz (több adag, légmentesen lezárva, hűtőben tárolva kb 1 hónapig eláll):

    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 ek olívaolaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 200 g 18-20 %-os sűrített paradicsom
    • oregánó
    • bazsalikom
    • bors
    • cukor

    Feltét:

    • 1/2 konzerv kukorica
    • 25 dkg sonka
    • 30 dkg sajt

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk. Mélyedést készítünk a közepébe és belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a víz felét és raszórjuk a cukrot.

    Miután az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva a duplájára kelesztjük.

    A szószhoz a hagymát apró kockára vágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Picit még összesütjük és beletesszük a sűrített paradicsomot, majd pár percig főzzük. Ha kihült a szósz, botmixerrel egyneműsítjük.

    A megkelt tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére, majd belerakjuk az olajozott tepsibe. Megkenjük a tésztát a szósszal, majd rárakjuk a feltételét és mehet az előmelegített, 220 fokos sütőbe kb 15 percre.

    Amikor szép piros a széle és a sajt, akkor el is készült a pizzánk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá