Sonkás-kukoricás házi pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 39*47 cm-es nagy tepsihez:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 g élesztő
  • 2 dl meleg víz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor

Szósz (több adag, légmentesen lezárva, hűtőben tárolva kb 1 hónapig eláll):

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g 18-20 %-os sűrített paradicsom
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors
  • cukor

Feltét:

  • 1/2 konzerv kukorica
  • 25 dkg sonka
  • 30 dkg sajt

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk. Mélyedést készítünk a közepébe és belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a víz felét és raszórjuk a cukrot.

Miután az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva a duplájára kelesztjük.

A szószhoz a hagymát apró kockára vágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Picit még összesütjük és beletesszük a sűrített paradicsomot, majd pár percig főzzük. Ha kihült a szósz, botmixerrel egyneműsítjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére, majd belerakjuk az olajozott tepsibe. Megkenjük a tésztát a szósszal, majd rárakjuk a feltételét és mehet az előmelegített, 220 fokos sütőbe kb 15 percre.

Amikor szép piros a széle és a sajt, akkor el is készült a pizzánk.