Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött krokodil recept

Töltött krokodil
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • kb 2,5 dl langyos tej
    • 1 tojas
    • egy csapott evőkanalnyi só
    • 1/2 dl olaj

    Töltelék:

    • lehet édes (túró, mák, dió töltelék….stb) vagy sós is (pörkölt, darált húsos massza, fasírt…stb), ízlés kérdése

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk.

    Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Amikor megkelt a munkafelületre borítjuk és 1-2 cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Éles késsel szabályos téglalappá alakítjuk, a leeső részeket félretesszük. Minden oldalától kb 10 cm-t hagyva, középre halmozzuk a tölteléket. A hosszabik oldalakon rézsútosan 3-4 helyen bevágjuk a tésztát, ezekkel felváltva a tölteléket beborítjuk.

    A két rövidebb oldalon kialakítjuk a fejet és a farkat. A korábban félretett tésztadarabokból kialakítjuk a szemeket, lábakat.

    Tojással lekenjük és 200 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá