Töltött krokodil

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • kb 2,5 dl langyos tej
  • 1 tojas
  • egy csapott evőkanalnyi só
  • 1/2 dl olaj

Töltelék:

  • lehet édes (túró, mák, dió töltelék….stb) vagy sós is (pörkölt, darált húsos massza, fasírt…stb), ízlés kérdése

Elkészítése:

Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk.

Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt a munkafelületre borítjuk és 1-2 cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Éles késsel szabályos téglalappá alakítjuk, a leeső részeket félretesszük. Minden oldalától kb 10 cm-t hagyva, középre halmozzuk a tölteléket. A hosszabik oldalakon rézsútosan 3-4 helyen bevágjuk a tésztát, ezekkel felváltva a tölteléket beborítjuk.

A két rövidebb oldalon kialakítjuk a fejet és a farkat. A korábban félretett tésztadarabokból kialakítjuk a szemeket, lábakat.

Tojással lekenjük és 200 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.