Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk.
Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt a munkafelületre borítjuk és 1-2 cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Éles késsel szabályos téglalappá alakítjuk, a leeső részeket félretesszük. Minden oldalától kb 10 cm-t hagyva, középre halmozzuk a tölteléket. A hosszabik oldalakon rézsútosan 3-4 helyen bevágjuk a tésztát, ezekkel felváltva a tölteléket beborítjuk.
A két rövidebb oldalon kialakítjuk a fejet és a farkat. A korábban félretett tésztadarabokból kialakítjuk a szemeket, lábakat.
Tojással lekenjük és 200 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.