Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spagetti alla Puttanesca recept

Spagetti alla Puttanesca
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g spagetti
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 ek olívaolaj vagy a tonhal olaja
    • 600-700 ml paradicsomlé passata vagy 2 konzerv paradicsom
    • 4 szelet ajóka
    • 2 tk kapribogyó leöblítve
    • 1/2 tk szárított oregánó
    • 6-8 szem fekete olajbogyó
    • 1 szárított chili paprika
    • fél csokor apróra vágott petrezselyem
    • 2 doboz tonhaltörzs
    • egy kis tk fahéj
    • egy kevés citromlé

    Elkészítése:

    A tésztát al dente megfőzzük, sós, lobogó vízben.

    Egy magas falú serpenyőbe teszünk az egyik tonhal olajából, majd mikor felhevült, beletördelünk egy szárított chili paprikát és mehet bele a két gerezd fokhagyma áttörve. Kicsit megkeverjük, majd beledobjuk a kapribogyót, szintén keverés, aztán az ajóka, amit kissé összetörünk, hogy gyorsabban süljön szét.

    Ha színt kapott a fokhagyma, rádobjuk az aprított petrezselyem felét, majd beletesszük a tonhalat, szétnyomkodjuk, ha kell és átsütjük. Közben meghintjük egy kis fahéjjal. Átkeverjük, beledobjuk az olajbogyót és felöntjük a paradicsomlével. Kisebbre vesszük a lángot és összeforraljuk.

    Ha kész a tészta leszűrjük és a kész szószba forgatjuk. Ha száraz lenne, akkor a tészta főzővizéből tehetünk még rá, hogy szaftos legyen. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel és meglocsolhatjuk egy kis citromlével.

    Melegen tálaljuk. Jó étvágyat! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá