Spagetti alla Puttanesca

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj vagy a tonhal olaja
  • 600-700 ml paradicsomlé passata vagy 2 konzerv paradicsom
  • 4 szelet ajóka
  • 2 tk kapribogyó leöblítve
  • 1/2 tk szárított oregánó
  • 6-8 szem fekete olajbogyó
  • 1 szárított chili paprika
  • fél csokor apróra vágott petrezselyem
  • 2 doboz tonhaltörzs
  • egy kis tk fahéj
  • egy kevés citromlé

Elkészítése:

A tésztát al dente megfőzzük, sós, lobogó vízben.

Egy magas falú serpenyőbe teszünk az egyik tonhal olajából, majd mikor felhevült, beletördelünk egy szárított chili paprikát és mehet bele a két gerezd fokhagyma áttörve. Kicsit megkeverjük, majd beledobjuk a kapribogyót, szintén keverés, aztán az ajóka, amit kissé összetörünk, hogy gyorsabban süljön szét.

Ha színt kapott a fokhagyma, rádobjuk az aprított petrezselyem felét, majd beletesszük a tonhalat, szétnyomkodjuk, ha kell és átsütjük. Közben meghintjük egy kis fahéjjal. Átkeverjük, beledobjuk az olajbogyót és felöntjük a paradicsomlével. Kisebbre vesszük a lángot és összeforraljuk.

Ha kész a tészta leszűrjük és a kész szószba forgatjuk. Ha száraz lenne, akkor a tészta főzővizéből tehetünk még rá, hogy szaftos legyen. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel és meglocsolhatjuk egy kis citromlével.

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat! :)