Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós gofri recept

Sós gofri
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 2,5 dl zsíros tej
    • 1 kiskanál só
    • 15 dkg kolbász vagy szalámi
    • 15 dkg sajt
    • 1 kis csokor metélőhagyma vagy más zöldfűszer
    • 6 dkg olvasztott vaj

    Tálaláshoz:

    • 4 szelet ropogósra sült bacon
    • 4 tükörtojás vagy buggyantott  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztben keverjük el a szódabikarbónát és a sót, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott sajtot, zöldfűszert, szalámit. Adjuk hozzá a tojássárgákat, a tejet és keverjük el egyenletesen. Végül adjuk hozzá az olvasztott vajat és a keményre felvert tojáshabot.

    Keverjük el szép simára a tésztát, vigyázva arra, hogy a tojáshabot ne törjük össze. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb állagú tésztának kell lennie. Ha nagyon sűrű, tejjel nyugodtan hígíthatjuk.

    A gofri sütőt melegítsük fel, majd vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal. Tegyünk egy kisebb adagot a sütőbe és pár perc alatt süssük készre a gofrit.

    Tálaláskor a forró gofri tetejére tegyünk két szelet sajtot és a ropogós sült bacont. A bacon tetejére helyezzük rá a buggyantott tojásokat. Forrón tálaljuk zöldfűszerrel megszórva.

    Az alap gofri tésztába ízlés szerint bármilyen sós hozzávalót belekeverhetünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá