Sós gofri

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2,5 dl zsíros tej
  • 1 kiskanál só
  • 15 dkg kolbász vagy szalámi
  • 15 dkg sajt
  • 1 kis csokor metélőhagyma vagy más zöldfűszer
  • 6 dkg olvasztott vaj

Tálaláshoz:

  • 4 szelet ropogósra sült bacon
  • 4 tükörtojás vagy buggyantott tojás

Elkészítése:

A lisztben keverjük el a szódabikarbónát és a sót, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott sajtot, zöldfűszert, szalámit. Adjuk hozzá a tojássárgákat, a tejet és keverjük el egyenletesen. Végül adjuk hozzá az olvasztott vajat és a keményre felvert tojáshabot.

Keverjük el szép simára a tésztát, vigyázva arra, hogy a tojáshabot ne törjük össze. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb állagú tésztának kell lennie. Ha nagyon sűrű, tejjel nyugodtan hígíthatjuk.

A gofri sütőt melegítsük fel, majd vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal. Tegyünk egy kisebb adagot a sütőbe és pár perc alatt süssük készre a gofrit.

Tálaláskor a forró gofri tetejére tegyünk két szelet sajtot és a ropogós sült bacont. A bacon tetejére helyezzük rá a buggyantott tojásokat. Forrón tálaljuk zöldfűszerrel megszórva.

Az alap gofri tésztába ízlés szerint bármilyen sós hozzávalót belekeverhetünk.