Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgarépás, gyömbéres, szezámos tészta recept

Sárgarépás, gyömbéres, szezámos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
    • 400 g sárgarépa
    • csipet asafoetida (más néven hing, de akár el is hagyható)
    • 6 cm-es gyömbér darab
    • 1 tk őrölt koriander
    • 5 ek szezámmag
    • víz
    • 250 g tészta (gluténmentes diétában gm tészta)

    Elkészítése:

    A szezámmagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre.

    A sárgarépákat és a gyömbért is tisztítsd meg és vágd vékony csíkokra.

    A zsiradékot tedd egy forró serpenyőbe. Tedd bele az őrölt koriandert, asafoetidát és a gyömbért, majd pirítsd egy rövid ideig. Add hozzá a sárgarépákat, sót és egy pici vizet, majd addig kevergesd, amíg a répa megpuhul. Keverd hozzá a szezámmagot.

    Tedd a gyömbéres, szezámos sárgarépát a kifőtt tésztára. A végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá