Sárgarépás, gyömbéres, szezámos tészta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
- 400 g sárgarépa
- csipet asafoetida (más néven hing, de akár el is hagyható)
- 6 cm-es gyömbér darab
- 1 tk őrölt koriander
- 5 ek szezámmag
- só
- víz
- 250 g tészta (gluténmentes diétában gm tészta)
Elkészítése:
A szezámmagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre.
A sárgarépákat és a gyömbért is tisztítsd meg és vágd vékony csíkokra.
A zsiradékot tedd egy forró serpenyőbe. Tedd bele az őrölt koriandert, asafoetidát és a gyömbért, majd pirítsd egy rövid ideig. Add hozzá a sárgarépákat, sót és egy pici vizet, majd addig kevergesd, amíg a répa megpuhul. Keverd hozzá a szezámmagot.
Tedd a gyömbéres, szezámos sárgarépát a kifőtt tésztára. A végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.