Sárgarépás, gyömbéres, szezámos tészta recept

Hozzávalók:
- 3 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
- 400 g sárgarépa
- csipet asafoetida (más néven hing, de akár el is hagyható)
- 6 cm-es gyömbér darab
- 1 tk őrölt koriander
- 5 ek szezámmag
- só
- víz
- 250 g tészta (gluténmentes diétában gm tészta)
Elkészítése:
A szezámmagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre.
A sárgarépákat és a gyömbért is tisztítsd meg és vágd vékony csíkokra.
A zsiradékot tedd egy forró serpenyőbe. Tedd bele az őrölt koriandert, asafoetidát és a gyömbért, majd pirítsd egy rövid ideig. Add hozzá a sárgarépákat, sót és egy pici vizet, majd addig kevergesd, amíg a répa megpuhul. Keverd hozzá a szezámmagot.
Tedd a gyömbéres, szezámos sárgarépát a kifőtt tésztára. A végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »