Sárgarépás, gyömbéres, szezámos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
  • 400 g sárgarépa
  • csipet asafoetida (más néven hing, de akár el is hagyható)
  • 6 cm-es gyömbér darab
  • 1 tk őrölt koriander
  • 5 ek szezámmag
  • víz
  • 250 g tészta (gluténmentes diétában gm tészta)

Elkészítése:

A szezámmagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre.

A sárgarépákat és a gyömbért is tisztítsd meg és vágd vékony csíkokra.

A zsiradékot tedd egy forró serpenyőbe. Tedd bele az őrölt koriandert, asafoetidát és a gyömbért, majd pirítsd egy rövid ideig. Add hozzá a sárgarépákat, sót és egy pici vizet, majd addig kevergesd, amíg a répa megpuhul. Keverd hozzá a szezámmagot.

Tedd a gyömbéres, szezámos sárgarépát a kifőtt tésztára. A végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.