Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Napraforgó kalács recept

Napraforgó kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    2 adag kalácshoz

    • 50 dkg liszt
    • 1 tojás
    • 1 kis doboz joghurt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 kanál olaj
    • kb.2 dl.tej

    Az édes tésztához:

    • 1 kk só
    • 3 kanál cukor

    A sóshoz:

    • 1 kk cukor
    • 1 kanál só

    A tészta lekenéséhez:

    • 2 tojásfehérje

    Töltelékek:

    Diós:

    • 20 dkg darált dió
    • 2 tojásfehérje habbá verve
    • 2 kanál cukor

    Kakaós:

    • 5 dkg kakaó
    • 2 kanál cukor

    Csirkemájas:

    • 30 dkg csirkemáj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors, majoránna

    Pizzás

    • 1 kis fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg párizsi vagy sonka
    • 1 dl sűrített paradicsom
    • só, bors, oregánó
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben, majd a tészta többi hozzávalójával (Ha sósat készítünk, akkor több sót teszünk bele, ha édeset akkor pedig több cukort) lágy tésztát dagasztunk belőle.

    Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk és 4 részre osztjuk. Mind a 4 részt 20-25 cm kerek lappá nyújtjuk, majd az elsőt sütőpapírra terítjük. Megkenjük töltelékkel, majd ráborítjuk a második lapot.

    A kör közepére helyezünk egy poharat, majd kicsit belenyomkodjuk a tésztába, de úgy, hogy ne szakítsa át. Ez lesz a süti közepe.

    A pohár szélétől 1-1,5 cm távolságban végigvágjuk a széléig a tésztát 10 szeletben. Ezután egyenként megcsavarjuk 2-3x. Megkenjük tojásfehérjével, az édes tésztát megszórjuk cukorral, a sósat szezámmaggal vagy sajttal.

    Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, 15 percig még hagyjuk kelni a tésztát és betoljuk a sütőbe és kb. 30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek